flytte hjemmefra gode tips til den der skal flytte hjemmefra
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Flytte hjemmefra | Gode tips til dig, der flytter hjemmefra

At flytte hjemmefra er så spændende! Men også helt fyldt med usikkerheder og spørgsmål. Det kender vi alle, der er flyttet hjemmefra, så godt.

Du skal dog ikke fortvivle. Der er masser af hjælp at hente derude. Også her hos Flyttemændene. Vi har også prøvet at flytte hjemmefra, så du får nu her vores gode tips, hvad angår at flytte hjemmefra for første gang.

Og tillykke! Nu er du godt i gang med at flyve fra reden.

Relateret: Huskeliste til din flytning

Også relateret: Skal du flytte sammen med kæresten? Få 10 gode tips her

1. Betal dine regninger til tiden

Det her er meget vigtigt! Du er vant til, at dine forældre betaler alle regninger, men nu er det din egen opgave. Det er meget vigtigt, at du betaler dine regninger til tiden fuldt ud. Husleje, vand, varme, elektricitet, telefon, internet, osv. Det skal alt sammen betales hver måned.

Relateret: En stressfri flytning | Gode råd til en bedre flytning

2. Undgå økonomiske faldgruber

Mobiler på afbetaling og lån, især kviklån, kan være meget fristende, når man er for sig selv nu. Undgå at låne for meget på kort tid. Du kan ende med ikke at kunne betale for dem. Og hvis du ikke kan betale dem, ender du at blive registreret som dårlig betaler, der vil gøre din fremtidige økonomi besværlig.

Relateret: Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

3. Lav din privatbudget jævnligt

Den allerbedste metode, du kan bruge til at holde styr på din økonomi, er at lave en privatbudget. Få styr på, hvor meget du får ind og hvor meget du skal betale hver måned. Dermed finder du også ud af, hvor meget du har til over til andre ting, som tøj, fester og andet.

Privatbudget:

Løn/SU
-Husleje
-Forbrug (El, vand og varme)
-Lån
-Bil
-Fagforening
-Forsikringer
-A-kasse
-TV
-Internet
-Mobiltelefon
-Mad
-Sport og fritid
-Tøj
-Medicin

Tilføj alle dine andre udgifter og fjern dem, du ikke har. Opdater budgettet, når du har fået nye udgifter, ændringer i dine indtægter eller fundet ud af om du forbruger anderledes.

Relateret: Smid disse ting ud, inden du flytter bolig

5. Køb ind på genbrugsbutikker

At flytte hjemmefra betyder også indkøb af møbler til den nye bolig. Du kan finde og købe næsten alt, du har brug for til din nye bolig, i genbrugsbutikker. Og masser af tøj, brugt ja, men ofte i rigtig god stand. Du behøver ikke købe alt nyt, det er meget dyrere. Når du køber brugte møbler, kan du række meget længere med din budget. Og med tiden kan du erstatte de brugte møbler med nye lidt efter lidt, når du får løn/SU.

Tjek din lokale Røde Kors, Blå Kors, Kirkens Korshær eller hvad der nu findes i nærheden af dig.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

4. Sæt penge til side til ekstraordinære udgifter

Sidste økonomiske tip. Sæt et vist beløb til side hver måden. Spar op. Der dukker altid pludselige, uforudsete omkostninger på et tidspunkt. Et bil, der skal repareres og koster en bondegård. En hund, der skal til dyrlægen. Tandlægebesøg. Ekstra regninger. Det kan være mange ting. Du vil aldrig være sur på dig selv, hvis du har sat penge til side, og har råd til sådanne omkostninger.

Relateret: Flytning | Generelle spørgsmål og svar

5. Hav planter i boligen

Det er utroligt, hvor meget et sted liver op, når putter planter på stedet. Du bliver mindre stresset, gladere, sjældnere syg, bliver mere produktiv, får øget koncentrationsevne og meget mere bare ved at have planter.

6. Køb en førstehjælpskasse

Du ved aldrig, hvornår du får brug for den.

7. Madplaner

Lav ugentlige madplaner, så du aldrig kommer i tvivl om, hvad du skal lave og dermed også hvad du skal købe. Det gør ikke noget, hvis du engang imellem får lyst til noget andet, end planlagt, og køber ind til det. Så kan du altid lave en ny madplan.

8. Lav rengøringsplaner

Som med dine madplaner, er det en rigtig god idé at lave rengøringsplaner. Kom allerede ind i rytmen om at lave noget i boligen hver dag fra starten af. Rengøring skal du leve med resten af dit liv. Lav planer for, hvornår på ugen du vasker tøj, hvornår du skal vaske gulv, osv. 

Relateret: Pakketips: Rum efter rum

9. Hav en nødnøgle

Du får sikkert mindst én kopi af din nøgle til din nye bolig. Den ekstra nøgle kan du give til én, du stoler på, og som du skal bruge i nødstilfælde, hvor du mister dine nøgler.

10. Ryg udenfor

Hvis du er en ryger, så ryg udenfor til enhver tid. Det går heller ikke, at du lejlighedsvist ryger indenfor. Røg sætter sig godt fast og lugter meget lang tid. Og du ender nok med store, ekstra udgifter, såsom til maling af hele boligen og rengøring, når du skal flytte ud igen på et tidspunkt.

Relateret: 25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

11. Brug kalendere

Travlhed i dagligdagen gør det nemt for os alle sammen at glemme mange vigtige hændelser, aftaler og lignende. Det er nemt og smart med en lille kalender, du kan skrive i, men det er også rigtigt smart med en stor vægkalender, så du kan have et nemt overblik. Ja, ved godt, at sådanne fylder meget, men det er også meget praktisk. Den lille kalender kan du bruge til at skrive masser af detaljer, den store kan du bruge til at have overblik over hele perioder.

12. Husk at bevare din søvnrytme

At flytte hjemmefra og komme væk fra forældrenes hårde krav til søvn er meget befriende. Man skal nogle gange lige teste, hvad man kan klare og være vågen længe. Meget længe. Lige meget om du får 8-9-10 timers søvn bagefter vil du være meget træt. Og det fordi du ikke er gået i seng til normal tidspunkt. Du fucker med andre ord din krops naturlige søvnrytme op og smider din balance fuldstændig væk. Gør dig selv en tjeneste og bevar din søvnrytme, så du har nok energi til de daglige opgaver.

13. Køb en ekstra madras

Man ved aldrig, hvornår man får en besøgende. Måske en ven eller veninde, der vil sove over lige pludselig. Det er meget hyggeligt at have mulighed for at kunne have en overnattende, lige meget hvor småt ens bolig er.

14. At være voksen indebærer et stort ansvar

Med stor styrke kommer også et stort ansvar. Og den styrke er det frie liv uden forældre. Vær bevidst om det ansvar, du kommer til at have nu, nu du skal flytte hjemmefra. Regninger, købe møbler, fast indtjening til at betale for det hele, osv. Om det så kun er dig selv, du har ansvaret for, er det stadigvæk stort.

15. Ring til dine forældre

Lige meget om du bor tæt på eller langt væk. De bedste og fleste af gode råd, du kommer til at få i dit liv, kommer fra dine forældre. Og de sidder nok alligevel meget bekymret over om du har det godt nok hver dag i alle deres vågne timer.

Er du i tvivl om noget? Ring til dem. Er du ked af det? Ring til dem. Savner du dem? Ring til dem. Ring, hver gang du har behov for det. Om det bliver trætte af alle dine opkald eller ej. Jeg kan garantere dig for at de hellere vil blive træt af at få så mange opkald, end at være bekymret over ingen opkald overhovedet.

Har du gode råd til dem, der skal flytte hjemmefra?

Jo flere gode råd til dem, der skal flytte hjemmefra, desto bedre er det for alle. Skriv en mail til flyttetips@flyttemændene.dk, hvis du har nogle. Det modtager vi med et kæmpe stort tak.

Relateret: Sådan lykkes du med at pakke og flytte helt alene

Flere blogindlæg

Flyttemændene