Flytte sammen med en ven Læs og få tips, der redder venskabet
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Flytte sammen med en ven | Læs og få tips, der redder venskabet

Skal du flytte sammen med en ven, en veninde eller flere? Du får her i blogindlægget gode tips, der kan ende med at redde jeres venskab.

For det er noget helt andet at bo sammen, end det er at være supergode venner i hverdagen med forskellige boliger. Man lærer pludselig nye ting om hinanden, også de mere irriterende dele. Det kan sammenlignes meget med at flytte sammen med en kæreste. Dog med forskelle, selvfølgelig. Men som et forhold, kan jeres venskab ødelægges ved at flytte sammen.

Det er derfor vigtigt, at I gør alt for at bevare jeres venskab. Det kan I gøre på mange måder. Her får du gode tips til dig, der skal flytte sammen med en ven. Tips, der kan redde jeres venskab.

Relateret: Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

Også relateret: Sådan lykkes du med at pakke og flytte helt alene

Tips til dig, der skal flytte sammen med en ven

1. Lær, hvad det indebærer at være en god roommate

Det er noget helt andet, end et almindeligt venskab, det at flytte sammen med en ven. Du får to roller: En roommate og en ven. Det at være en god roommate er noget helt anderledes, end det “bare” er at være en ven. Der er flere ting, der kan være årsag til skænderier. Såsom regninger, husopgaver og alt, der har relation til jeres bolig.

Betal dine regninger til tiden. Udfør din del af husopgaverne hver dag. Vær med til at gøre boligen til et godt sted at være. Køb dekorationer, som din roommate også kommer til at elske.

Relateret: Huskeliste til din flytning

2. Prøv en prøveperiode

Prøv at bo sammen i en periode for at se, om I er gode til at bo sammen, inden I beslutter jer definitivt for at flytte sammen. I kommer til at lære meget af det. Det kommer til at give jer indsigt over, hvad I kan lide og næsten vigtigere, hvad I ikke kan lide ved hinanden.

Længden af prøveperioden er underordnet. Det skal bare ikke være for kort.

Relateret: Pakketips: Rum efter rum

3. Snak om tingene og vær ærlig

Før I flytter sammen, er det vigtigt, at I har en forståelse for jeres ønsker hver især. Det kan I kun løse ved at snakke sammen. Det kan være træls for mange, mens det er lettere for andre. Men det er vigtigt, at I får snakket sammen, lige meget om det er hårdt eller ej. Tro mig, det bliver hårdere, hvis en af jer skal flytte ud, fordi I ikke har snakket om tingene.

Snak om hvad I ønsker hver især. Skal I holde fester i jeres fælles bolig? Hvornår skal der være ro og stille? Hvordan vil I fordele husopgaverne? Hvad kan den anden gøre bedre for at I kan bo sammen uden at I går amok på hinanden?

Og vær ærlige overfor hinanden. Det nytter ikke noget, at du lover noget, du ikke kan holde, eller holder noget, der irriterer dig, tilbage. Det ender skidt før eller senere.

Relateret: Hvornår skal jeg begynde at pakke, inden jeg flytter?

4. Giv hinanden plads

Husk, at selvom I er de allerbedste venner i hele verden forevigt, så betyder det ikke, at I ikke har behov for at have lidt alenetid en gang imellem. Det har alle brug for. Respektér det behov. Giv hinanden plads til at være alene, når I har brug for det. I behøver ikke gøre alt sammen hver evig eneste dag.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

5. Få styr på økonomidelen, inden I flytter sammen

Det at flytte sammen med en ven indebærer også at man får fælles regninger. Det skal I allerede have styr på, inden I flytter sammen. Lav en kontrakt, hvis I synes, at det er nødvendigt.

Penge kan ødelægge de allerbedste venskaber. Og det gør det. Hver dag. Sørg for at det ikke kommer i vejen for jer og lav en god aftale, som I begge er glade for, og hold jer til det. Hold jeres ord. Lad aldrig penge komme i vejen for jeres venskab.

Relateret: 25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

Flere blogindlæg

Flyttemændene