flyttetips flytning fremhævet billede flyttemænd der flytte ting og møbler samt flyttemændenes logo
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

Din flytning bliver meget bedre med disse flyttetips. For en flytning kan være meget avanceret og der er meget, man skal have styr på. Derfor vil vi meget gerne hjælpe dig ved at give gode flyttetips netop til din flytning.

Man kan have flyttet mange gange, men hver flytning er anderledes. Og man glemmer lige én ting eller to hver gang. Hvis du også har brug for en huskeliste til din flytning, kan vi også hjælpe dig.

Du kan hente din huskeliste her: Huskeliste til din flytning

Mange af vores flyttetips til din flytning står på huskelisten, så brug den allerede i god tid før den store flyttedag.

Erhvervsflytning: Flyttetips til erhvervsflytning

Relateret: Smid disse ting ud, inden du flytter bolig

1. Begynd at pakke og sortere i god tid

Det første af vores flyttetips til din flytning: Dagene går hurtigt. Og det at pakke og sortere i tingene i god tid er altid ikke en prioritet. Men hjælp dig selv og begynd i god tid, så du pludselig ikke står i en situation, hvor du ikke kan nå alt. Gerne måneder før. Start med at pakke og sortere i ting, du ikke synes du får brug for før efter flytningen.

Relateret: Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt, når du flytter

2. Brug gennemsigtige kasser til de vigtige ting

Gennemsigtige kasser gør, at du netop kan se indholdet af kasserne. Det gør det nemmere at finde vigtige ting, du har pakket ned. Og tit er de nemmere at stable op end almindelige kasser.

3. Brug tøj som indpakning

Avispapir og bobleplast er rimeligt gode, men spar penge og brug dit gamle eller nuværende tøj i stedet for. Det sparer en masse plads, for du behøver ikke pakke så meget tøj alligevel. Tøj er også rigtig god til at sørge for, at ting, der nemt kan gå i stykker, ikke bliver ødeladt.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

4. Skriv på kasserne, hvor de skal hen

Du sparer masser af tid, hvis du skriver hvor hver enkelt flyttekasse skal hen, i stedet for kun at skrive, hvad indholdet er. Du kan have skrevet tallerkener, men det kan være tallerkener, som I ikke skal bruge og skal op i loftet i stedet for.

Relateret: Sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget

5. Forkæl dine hjælpere

Hvis du har venner eller familie, der skal hjælpe til i og omkring flyttedagen, er det en god idé at vise dem din taknemmelighed. Giv dem mulighed for at få de ting, du havde tænkt dig at give væk, først. Sørg for masser af drikkevarer og mad, når de arbejder for og sammen med dig. De lille ting vil betyde meget for dem. Specielt, hvis du ikke giver dem penge for deres hårde arbejde.

Relateret: Flytning | Generelle spørgsmål og svar

6. Sørg for at have pakket alt, inden hjælperne kommer

Apropos hjælpere. Der er intet, der er mere træls end at dukke op til en ven, man skal hjælpe med at flytte, der ikke er klar. Du skal senest have pakket alt det sekund, dine hjælpere dukker op til aftalt tid.

Relateret: De 5 største fejltagelser du skal undgå i din flytning

7. Planlæg flyttedagen

Planlæg selve flyttedagen på en detaljeret måde. Uddeleger specifikke opgaver til specifikke hjælpere, hvis du har mange af dem.

Det ender tit med, at der er folk, der ikke aner, hvad de skal og bare står og venter på dig, når du ikke har planlagt noget ordentligt. Det samme gælder for flyttedage. Det er dig, der flytter, så det er dig, der bestemmer. Tag ansvaret.

Relateret: 8 tips til en miljørigtig flytning

8. Sælg ting, du ikke vil tage med

Gør det i god tid. Spørg først hjælperne om de vil have en eller flere af dine ting og hvis de ikke vil, så begynd at sælge via Facebook Marketplace, Gul og Gratis.dk og Den Blå Avis.

Hvis der er ingen, der vil købe dem, så doner dem til en genbrugsbutik. De henter gerne selv. Tingene skal selvfølgelig være i god stand.

9. Tøm og sluk fryseren i god tid

Fryseren har brug for mindst én dag eller to at komme af med al frosten indvendigt. Så tøm den og sluk den i god tid, inden flytningen. Tøm den for vand, når alt er optøet.

Relateret: Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

10. Tag billeder af avanceret elektronik

Har du elektroniske anordninger, der har komplicerede forbindelser og opsætninger? Tag billeder af dem, inden du kobler alt af og pakker dem ned. Det vil gøre det nemmere for dig, når du skal samle det hele igen.

11. Tag billeder af dine møbler og værdifulde ting

Hvis du skal bruge flyttemænd, er det også en god idé, at tage billeder af dine møbler og andet værdifuldt.

Disse billeder skal du bruge, hvis dine ting bliver ødelagt, mens flyttemændene flytter dem. Dine møbler og ting er nemlig deres ansvar, når de har dem.

Relateret: Skal du flytte sammen med kæresten? Få 10 gode tips her

12. Bestil flyttemænd i god tid

Der findes mange flyttemænd og flyttefirmaer, heldigvis. Men det kan blive svært at finde nogle, der kan hjælpe dig, hvis du bestiller i sidste øjeblik. Find flyttemænd en måned eller mere før og sikr dem i god tid, så du ikke står hjælpeløs på flyttedagen. 

13. Overpak aldrig dine flyttekasser

Overpakkede flyttekasser kan blive til store problemer af to grunde: Stabling og vægt.

Hvis du har overpakket dine kasser, så de buler ud på toppen, så bliver det svært at stable dem op i en flyttevogn. Hvis du lægger for tunge ting i, bliver det ikke kun hårdt at flytte dem, men flyttekasserne kan også nemt rives op, så dine ting falder ned.

14. Lej en flyttevogn, hvis du har mange hjælpere

Du kan spare mange penge ved at leje en flyttevogn i stedet for at hyre flyttemænd.

15. Pak væsker hver for sig og væskesikkert

Det her er noget, vi ser tit: Beholdere fyldt med væske, der går i stykker eller ikke er lukket ordentligt, ødelægger alt andet i kassen. Selv bare hvis det er vand kan vand ødelægge meget. Hold væsker separat fra alt andet. Pak dem hver for sig og pak dem gerne i en plastikpose, inden du lægger dem i en kasse. Eller brug en plastikkasse til dem. Du kan redde mange af dine ting på den måde.

Relateret: En stressfri flytning | Gode råd til en bedre flytning

16. Slap af og tag det roligt

Mange, der flytter, har altid så travlt at de glemmer dem selv og deres ting.

Hvis du skynder dig selv på selve flyttedagen kan du nemt komme til skade selv eller ødelægge dine ting. Tag den ekstra tid til at lytte til din krop, så du ikke bliver overbelastet. Hold pauser. Drik vand.

Og lad være med at finde på kreative flyttetekniker, der aldrig er prøvet før for at spare tid. Der er større chance for at dine ting bliver ødelagt, end at du lykkes med det.

Relateret: 10 tips til at undgå skader i din flytning

17. Med din flytning en måned før flyttedag

Du kan melde din adresseændring en måned før du flytter på borger.dk.

Du skal ikke længere tænker på at melde flytning til PostNord. Det bliver sørget for automatisk igennem den flytteregistrering på borger.dk.

Relateret: Flytte hjemmefra | Gode tips til dig, der flytter hjemmefra

18. Få flere tilbud fra forskellige flyttemænd

Det kan betale sig at hente flere tilbud fra forskellige flyttemænd. Vi flyttemænds måder at beregner priser på kan være variere meget. Det samme kan priserne. Så hent flere tilbud og vælg flyttemænd, der passer bedst til din situation og budget.

19. Begynd at samle flyttekasser tidligt

Din familie eller venner har sikkert nogle gemt et sted. Spørg dem om de har flyttekasser, du kan få. Og gør det tidligt. Du skal undgå så godt som muligt, at du mangler et par flyttekasser på selve flyttedagen.

Men hvis du finder nogle, der er brugte, så sikr dig også at de er af god kvalitet og kan bruges igen. Kassér dem, der ikke er brugbare med det samme og find erstatninger.

20. Brug farvekoder

I stedet for kun at skrive, hvad kassernes destinationer er, kan du også gøre det nemmere for dig at finde stickers, der har forskellige farver. Du kan for eksempel bruge blå til badeværelset, grøn til stuen, osv. Det gør det meget nemmere for dig at skelne, hvor kasserne skal hen.

21. Ryd et område, der skal bruges som kasseopbevaring

Ryd et område, hvor du skal lægge alle dine flyttekasser og møbler. Gerne et sted, hvor de kan holde sig tørre og hvor du, dine hjælpere og flyttemændene har kort gåafstand til, når I skal flytte dem over til flyttevognene. Sidstnævnte gør flyttedagens arbejde meget mere effektiv.

22. Ring til dine flyttemænd en uge før flyttedagen

Hvis du har bestilt i rigtig god tid, som foreslået, så ring til flyttemændene, når flyttedagen nærmer sig. Her kan du oplyse nærmere, hvor de skal parkere, om de har mulighed for at bruge en elevator, lige præcis, hvor du bor og bekræfte tidspunktet, de kommer. På den måde sikrer du, at de kan hjælpe dig på bedst mulig måde.

Hvis der sker ændringer på noget som helst, der har betydning for dem, så ring igen, inden de kommer.

23. Begynd at vaske dit tøj et par dage før flyttedag

Det er træls og pladskrævende at tage vasketøj med, når man flytter. Tøm vasketøjskurverne i god tid.

24. Fjern alt fra væggene i god tid og mal væggene

Du skal heller ikke ende i en situation, hvor du skal have malet alle væggene på selve flyttedagen, hvis du bor til leje, hvor der står i lejekontrakten, at du skal stå for maling af væggene, inden udflytning.

Fjern alt fra væggene et par dage før du skal flytte ud og mal dem med tid til overs.

25. Tag billeder af målerne

Den sidste af vores 25 flyttetips til din flytning: Du skal have noteret, hvad der står på dine vand- og elmålere på sidste dag. Sikr dig, at du har beviser på, at det du skriver ned passer, ved at tage billeder af målerne.

Relateret: Mest besværlige ting at flytte

Har du andre gode flyttetips til flytning?

Hvis du har andre gode flyttetips, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv en mail til flyttetips@flyttemændene.dk, så ser vi om det er noget, der skal tilføjes.

Relateret: Pakketips: Rum efter rum

Flere blogindlæg

Flyttemændene