hjælp til flytning her er dine 2 muligheder
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Hjælp til flytning | Her er dine 2 muligheder

Skal du have hjælp til din flytning? Det er oftest nødvendigt at hente hjælp, når man skal flytte. En flytning er aldrig nem at udføre og jo mere man har derhjemme, desto mere skal der flytte og nødvendigheden for hjælp øges.

Og det er ikke det ønskeligt at udføre alt det arbejde alene. Så selvfølgelig skal man på et tidspunkt erkende, at man har brug for hjælp. At man skal søge hjælp. Så hvis du står i sådan en situation, får du her en guide til, hvor og hvordan du skal søge hjælpen.

Relateret: Huskeliste til din flytning

Dine 2 flyttehjælpmuligheder

Overordnet set har du 2 muligheder, du kan vælge.

Dit eget netværk

Første mulighed er dit eget netværk. Dit eget netværk består af familiemedlemmer, venner, bekendte og endda arbejdsrelaterede relationer som dine medarbejdere.

Dit eget netværk er din bedste mulighed for en billigere flytning. Eller få helt gratis hjælp. Nogle mindre tætte bekendte kan sagtens kræve betaling at overtale, men de fleste vil gøre det helt gratis. Altså dem, der vil. For det kan kræve lidt overtalelse og god forberedelse fra din side af, hvis du skal overtale dem.

Andre gør det gerne uden at bede om noget som helst. Og det er disse, du skal finde, hvis du vil gøre det billigere for dig.

Læs mere om at hente hjælp i dit eget netværk længere nede.

Professionel hjælp

Din anden mulighed er at skaffe professionel hjælp. Flyttefirmaer, flyttemænd, transportfirmaer, de er alle sammen det samme.

Men her kan du være sikker på, at du får den hjælp, du har brug for. Og en effektiv en. Der findes mange forskellige flyttemænd, der kan hjælpe dig på mange forskellige måder.

Nogle hjælper kun til med at flytte dine ting, der er gjort klar, inden de dukker op, og køre dem til din nye bolig. Andre kan hjælpe dig med at pakke og flytte. Det er derfor vigtigt, at du finder de rette flyttemænd, der kan hjælpe dig med lige præcis, du har brug for.

Os flyttemænds priser er også meget forskellige. Og det kommer også meget an på, hvor meget hjælp, du har brug for. Prisen kan være og er afhængig af:

  • Hvor meget du skal have flyttet; hvor meget du har af flyttevarer
  • Afstanden fra din gamle og nye bolig
    • Hvor mange gange flyttemændene skal tage turen og fylde flyttevognen op igen
  •  Hvor hurtigt du vil have det til at køre; skal der kun én flyttemand til opgaven, to eller flere?
  • Om flyttemændene skal bruge trapper til hvor højt op eller om der er en elevator, de kan bruge
  • Om du har ualmindeligt svære ting, der skal flyttes (pianoer, oversize møbler, osv.)
  • Og mange andre ting. Priserne og faktorerne, der afgør priserne, varierer fra flyttemænd til flyttemænd.

 

Lige efter guiden til dit netværk får du også en guide til at skaffe professionel hjælp.

Guide til at skaffe hjælp til din flytning i dit eget netværk

Hvis du vælger at bruge dit eget netværk til at skaffe hjælp til din flytning, får du her gode tips til, hvordan du bedst kan skaffe hjælpen.

Spørg dem meget tidligt

Du gør dine chancer for at få deres hjælp, hvis du spørger i rigtig god tid. Du sørger dermed for at de har mindst chance for at have lavet andre planer. Og ikke mindst, sørger du for at de bliver ikke så irriteret over at blive spurgt.

Tag for eksempel at du spørger dem dagen før din flyttedag. Eller forestil dig, at du blev spurgt dagen før en vens flyttedag om du kan hjælpe til med det. Du ville blive rimeligt irriteret over det, ikke? Så spørg i god tid.

Vælg en dag, hvor de fleste ikke arbejder

Weekender plejer at være det bedste tidspunkt, så du kan være sikker på, at de fleste siger ja til din anmodning. Pas på med at vælge en feriedag. Der er mange weekender i løbet af året og ikke lige så mange feriedage. Folk foretrækker oftest at holde ferie, når de holder ferie, mens de kan være mere åbne for at hjælpe til i weekender.

Vær fuldstændig ærlig med, hvad for en slags hjælp du har brug for

Sørg for at dem, der sagde ja til at hjælpe dig, ikke bare går, når de dukker op. Hvis du har brug for hjælp til din flytning på forskellige måder, så sig det. Vil du have at de skal hjælpe til med at pakke? Vil du kun have hjælp til at putte flyttetingene i bilerne, trailerne eller flyttevognen? Har du brug for en chauffør?

Lige meget, hvad du skal have hjælp til din flytning fra specifikke personer, så hjælp til. Hvis du er sikker på, at din bror eller søster vil hjælpe dig med at pakke, så spørg vedkommende. Hvis du er usikker på om en bestemt person vil hjælpe dig ekstra end andre, så hold det åbent om at vedkommende kan sige nej til forskellige opgaver.

Men vær fuldstændig ærlig overfor, hvad du har brug for hjælp til. Der er intet mere irriterende at dukke op hos en ven eller familiemedlem og de slet ikke er klar til, hvad man har aftalt.

Bliv ikke sur over afslag

Bare lad være med at være den  slags person. Der kan være mange grunde til, hvorfor folk ikke kan hjælpe til. Eller hvorfor de ikke kan hjælpe til i den størrelsesorden, som du ønsker det.

Hvis du bliver sur, kan du bare ende med at skubbe andre i dit netværk, som havde tænkt sig at sige ja, væk. Vær ikke den trælse person, som andre ikke har lyst til at hjælpe. Så får du nemlig ingen hjælp.

Læs andre gode forslag: Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

Guide til at skaffe professionel hjælp til din flytning

Hvis du vælger at skaffe professionel hjælp til din flytning, får du her gode tips til, hvordan du bedst kan skaffe den.

Søg tidligt

Det er det samme, når du skal spørge dit netværk om hjælp til din flytning: Søg tidligt efter professionel hjælp. Sidste øjebliks søgning kan gøre, at du slet ikke kan finde hjælp alligevel. Flyttemænd er travle folk. Og tit er de fuldt booket i flere uger frem, hvis ikke måneder.

Og lige en ting til: Jo tidligere du laver en aftale, desto flere penge kan du muligvis svare. Og jo tættere du er på flyttedagen, når du bestiller, desto dyrere kan det blive.

Hent forskellige tilbud

Ikke nok med at du kan spare penge ved at indhente flere tilbud, men det vil også give dig mulighed for at finde de helt rette, som du føler dig tilpas med.

Ved at hyre flyttemænd, sætter du din lid til fremmede mennesker. Så det er vigtigt, at du skal kunne stole på dem. Tillid er meget vigtigt, så vælg nogle, du har en god mavefornemmelse omkring.

Spørg lidt rundt om mulige flyttemænd

Men pas på med alt for billige tilbud. Hvis du er usikker på bestemte flyttemænd, så spørg andre om de har erfaring netop med disse. Skriv et opslag på Facebook. Spørg dine venner, din familie og dine kollegaer.

Hvis du får et alt for billigt tilbud og du føler, at det er alt for godt til at være sandt, kan det netop være virkeligheden. Der findes bedragere derude, der lader som om de er flyttemænd. Sådan som det er i mange andre brancher.

Vi har hørt historier om “flyttemænd”, der har fået betaling, men aldrig dukkede op. Det skal du undgå til enhver pris.

Sørg for at flyttemændene er forsikret

Flytteting går i stykker tit. Hvis det er dig selv, der har ødelagt noget eller ikke har sikret det godt nok, er det selvfølgelig dig selv, der skal sørge for erstatningen. Men hvis dine flyttemænd er de skyldige, er det dem, der skal sørge for en erstatning.

For det første skal du læse i deres forretningsbetingelser. De kan sagtens have afskrevet sig deres ansvar, så det alligevel er dig, der skal købe nyt, hvis de ødelægger noget. Men hvis de tager ansvaret, skal du sikre dig, at de er forsikret. For hvis det er noget dyrt, der går i stykker, og de ikke er forsikret, kan du have lange udsigter til en erstatning.

Og husk, at du selv kan forsikre dig selv lige meget hvad om du vil flytte selv eller bruge flyttemænd.

Skal du have professionel hjælp til din flytning?

Det kan vi hjælpe dig med. Flyttemændene elsker flytteopgaver! Så kontakt os og se om vi er de rette til at hjælpe dig. Vi skal nok sørge for at du får den hjælp, du har brug for. Så ring eller skriv til os, så kan vi tage en dialog om det.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Flere blogindlæg

Flyttemændene