Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

Nogle af de ting, der er mest besværlige, når man flytter er hårde hvidevarer. Hvis du er heldig, skal du måske efterlade nogle af dem, fordi de tilhører boligen. Men hvis du skal tage en eller flere med, har du en stor opgave at udføre. 

Du når langt med god planlægning. Så gør god brug af disse 6 gode råd til, så du flytter dine hårde hvidevarer sikkert.

Har du brug for en huskeliste til din flytning? Hent en her.

Relateret: Smid disse ting ud, inden du flytter bolig

1. Mål alt

Mål dine hårde hvidevarer og derefter alle døre og passager, du skal igennem. På den måde sikrer du dig, at de kan komme igennem, når du når så langt. Det sker så tit, at man når frem et sted og finder ud af, at man alligevel ikke kan komme igennem.

Det kan måske ende med at du bliver nødt til at fjerne en dør, bruge en vindue eller finde en helt tredje løsning. Du når langt ved at måle først. Du sikrer dig, at du kan komme igennem og sørger for at dine hårde hvidevarer og alt andet rundt omkring ikke bliver ødelagt.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

2. Ryd og rengør gulvene

Når man flytter, efterlader man altid en masse ting på gulved. Ryd op og rengør gulvet, inden du flytter dine hårde hvidevarer. Hårde hvidevarer er oftest tunge. Du skal undgå at de bliver ødelagt og at du selv kommer til skade ved at fjerne alt, du kan komme til at træde på, mens du flytter dem.

Skidt, sted, papir, pap, flamingo, plastik, alt, hvad der kan få dig til at glide og falde, skal væk.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

3. Beskyt gulvene

Når du har fjernet alt fra gulvene og rengjort dem, skal du have sørget for at gulvene selv ikke bliver ødelagt.

Det kan være meget fristende at bruge pap til at beskytte gulvene. Det gør mange jo, ikke? Problemet med pap er, at de nemt kan skride, da de ikke er gode til at sidde fast på glatte gulve, der bliver endnu glattere.

Brug hellere andre ting som gulvtæpper, der beskytter gulvet og er samtidigt skridsikre.

Relateret: Flytning | Generelle spørgsmål og svar

4. Forbered din hårde hvidevarer før du flytter dem

Alt andet end dine hårde hvidevarer er klar til at du flytter dem. Så det er deres tur til at blive forberedt.

  • Vaskemaskine: Kobl den fra den elektriske kobling. Hold vaskemaskinen åben i et døgn, så den kan komme af med al fugt. Sikr alle ledninger og slanger ved at tape dem fast på selve maskinen. Luk døren, så den ikke kan åbne så nemt igen. Tape den gerne fast.
  • Tørretumbler: Kobl den af, tøm vandet, hvis det har en kondensbeholder og tape døren fast.
  • Opvaskemaskine: Kobl elledningen af. Hold den åben i et døgn for at komme af med al fugt. Sikr alle ledninger og slanger og tape dem fast på opvaskemaskinen. Tape også døren fast.
  • Køleskab: Smid alt ud, der er for gammelt eller du ikke kommer til at spise alligevel. Kobl den af strømmen og rengør den grundigt. Hold den åben i 24 timer. Hvis nødvendigt, kan du tage håndtaget af, så du bedre kan flytte den. Tape døren fast.
  • Komfur: Kobl den af strømmen sikkert, rengør det hele, luk og tape døren, så den er sikker.


Relateret:
Flyttetips til erhvervsflytning

5. Flyt dem ikke alene

Nogle hårde hvidevarer kan du sagtens klare alene. Især hvis du har de rette værktøj til det, som en flyttehund eller trappevogn. Men hårde hvidevarer er tunge. Så flyt dem aldrig alene. Få hjælp. Spørg dine venner eller familie, nu du skal flytte. Sikkerhed først, og sikkerhed kommer ikke først, hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig.

6. Hent professionel hjælp

Hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig, er der ikke en anden udvej end at skaffe professionel hjælp. Få et par flyttemænd til at flytte dem for dig, så du ikke skal sørge for det hele selv. Og så du ikke skal risikere dit helbred, hvis du ikke har sikkerhedserfaring indenfor flytning.

Flere blogindlæg

Flyttemændene