Sådan kan du spørge dine venner om de vil hjælpe dig med din flytning
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

Det er måske lidt svært at skulle spørge dine venner om hjælp til din flytning. Og det er det også. Hvad hvis de siger nej? Det kræver den rette tilgang, hvis du skal få en accept. For en flytning er ikke rigtig noget, som nogen som helst gider at udføre.

Skal du bruge en huskeliste til din flytning? Hent den her.

Her får du tips, der kan hjælpe dig med at spørge dine venner om hjælp til din flytning.

Relateret: Sådan lykkes du med at pakke og flytte helt alene

Også relateret: Skal du flytte sammen med kæresten? Få 10 gode tips her

1. Spørg i god tid

Du skal undgå at spørge i sidste øjeblik. Du øger dine chancer for et afslag, jo længere du udsætter snakken med dine venner. Din succeschance øges dog, hvis du spørger i rigtig god tid. Du sikrer, at de ikke allerede har lagt planer og spørger så tidligt, at dine venner værdsætter, at du spørger så tidligt.

Relateret: Mest besværlige ting at flytte

2. Sørg for at vælge en weekend til flytningen

Ingen har lyst til at hjælpe nogen at flytte efter en hård arbejdsdag. Der er også mange, der ikke har lyst til at bruge en tiltrængt fridag på at hjælpe andre med at flytte. Men du har større chance for et ja ved at vælge en weekend dag, end du har med en arbejdsdag.

Relateret: Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt, når du flytter

3. Lad være med at være sur over et afslag

Det kan være at du har hjulpet din ven med hendes flytning engang, men lad være med at være sur over det, hvis hun ikke kan gengælde tjenesten, når du har brug for det. Nogle vil meget gerne hjælpe til, mens andre ikke kan eller har lyst til at hjælpe til. Det er en kæmpe tjeneste, du beder om.

Relateret: Hvornår skal jeg begynde at pakke, inden jeg flytter?

4. Vær ærlig

Der er ikke noget mere irriterende at dukke op hos nogen, man skal hjælpe, og der er meget mere arbejde, der skal gøres, end hvad man fik indtryk af. Forventningen til en flytning er, at man dukker op, hvor alle kasserne og møbler og alt andet bare skal i trailerne, flyttevognene og bilerne. Hvis du har brug for hjælp med andet end det, så fortæl dem det. Skal der rengøres, ryddes op, udføres havearbejde eller hvad det nu kan være, skal du være ærlig. Og igen, hvis nogle af vennerne ikke gider det, så lad være med at tage det personligt.

Relateret: Flytte hjemmefra | Gode tips til dig, der flytter hjemmefra første gang

5. Uddeleger opgaver

Hvem skal køre flyttevognen? Hvem skal tage møblerne? Hvad skal gøres af hvem? Uddeleger arbejdsopgaver og roller på selve flyttedagen. Det er meget forvirrende og irriterende at dukke op og aldrig finde ud af, hvad man egentlig skal lave.

Relateret: En stressfri flytning | Gode råd til en bedre flytning

6. Lad være med at være en striks idiot

Det kan være, at det er dine ting og at det er dig, der modtager hjælp, men du behøver ikke være en idiot blot fordi du er den, der har styringen. Giv forslag, ikke ordrer. Spørg, ikke give ordrer. Vær venlig og forstående, hvis noget går galt, ikke sur. Lad være med at irritere dine venner, der har taget deres fridag for at hjælpe dig.

Relateret: Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

7. Sørg for mad- og drikkevarer

Om du så flytter på en varm sommerdag eller ej, kommer det sikkert til at blive varmt. Så sørg for at alle har adgang til masser af væske. Og ikke mindst, lige meget hvor hurtigt flytningen tager, skal du sørge for mad til alle dem, der hjælper til. Bestil pizza eller spørg, hvad de nu har lyst til. Du sparer masser af tid og penge ved at bruge dem, i det mindste kan du sørge for at de ikke mangler mad og drikke.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

8. Betal for brændstof

Hvis en af vennerne lægger bil til, så betal for det brændstof, de bruger. Endnu bedre, så fyld deres tanker helt op.

Relateret: Flytning | Generelle spørgsmål og svar

9. Vær taknemmelig

Du viser megen taknemmelighed ved at sørge for mad og drikke og betale for brændstof, men der skal mere til. Sig tak til hver enkelt af dem, hvis muligt. Fortæl dem, at du skylder dem en stor tjeneste. Hver enkelt af dem. Taknemmelighed går langt, så langt at det kan være det, der er afgørende, hvis du får brug for deres hjælp igen på et andet tidspunkt.

Relateret: Pakketips: Rum efter rum

10. Brug flyttemænd, hvis der er brug for det.

Der er nogle opgaver, der skal løses af professionelle. For eksempel hvis du har virkelig mange ting i forhold til den hjælp, du kan forvente af dine venner. Eller hvis du har meget tunge ting. Du kan ende med at flytningen ikke går som planlagt, hvis du og dine venner prøver at flytte ting, som I hverken har erfaring i eller tid til. Ring til Flyttemændene, hvis du har brug for rigtige flyttemænd.

Relateret: 25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

Har du selv gode råd?

Hvis du har selv gode råd til, hvordan man bedst kan spørge og behandle ens venner om hjælp til flytning, vil vi gerne høre fra dig. Skriv en mail til flyttetips@flyttemændene.dk, så sørger vi for at tilføje dine forslag.

Relateret: Hjælp til flytning | Her er dine 2 muligheder

Flere blogindlæg

Flyttemændene