sådan pakker du elektronik sikkert
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Sådan pakker du elektronik sikkert

Stort set alle har elektronik derhjemme. Og det er nok noget af de ting, som vi tænker mindst over, når vi pakker. For vi tænker mere på, at porcelæn, antikmøbler, billeder, spejle og lignende er de eneste delikate ting. Men elektronik er også meget følsomt. Der skal ikke meget til, før de bliver ødelagt.

Og der er mange, der står uforstående bagefter og kan ikke forstå, at deres elektronik er blevet ødelagt, når de er flyttet. Efter de selv har forsømt dem. For eksempel bare ved at stille dem i flyttebilen uden at pakke dem ind. Eller bare det at tænke at de er robuste nok. De er jo hårde og robuste, ikke?

Problemet er bare, selvom den måde, der er lavet på, for dem til at se robuste ud, så er elektronik faktisk meget følsomt. Tænk på indmaden i for eksempel i din bærbare computer. Den indeholder mange følsomme ting indvendigt.

Så den bedste måde, du kan behandle elektronik på, er ved at betragte det som følsom og nem at ødelægge.

Så her får du gode råd til, hvordan du pakker din elektronik sikkert.

Relateret: Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

Sådan pakker du elektronik sikkert til flytning

1. Tag backup af din data

Først er det en rigtig god idé at tage backup af dine data, hvis du skal flytte din computer med alt dit andet gods. På den måde sikrer du dig, at du ikke mister vigtig data, hvis det utænkelige skulle ske.

2. Fjern alle batterier

Batterier, hvis der er lagret et fugtigt sted, kan hurtigt korrodere. Og det smitter af på resten af elektronikken, de er installeret i. Det kan du undgå ved at fjerne alle batterier fra alle dine komponenter.

3. Fjern alt, der sidder løst

Ledninger, DVD’er, Blu-Ray, spildisk og alt andet, der sidder rimeligt løst i dine komponenter kan være årsag til at elektronik bliver ødelagt. Ikke nok med at de selv kan blive ødelagt, så kan de hurtigt ødelægge resten af komponenterne. Fjern alt, der sidder løst, så de ikke er årsag til ødelæggelse.

4. Brug altid original emballage

Da du pakkede din computer eller en anden komponent ud, så var de rimeligt godt pakket ind, ikke? De var de, så de havde mindst chance for at blive ødelagt i transporten. Så hvis du har stadig det oprindelige emballage, så er det det, du skal bruge.

Det originale emballage er lavet perfekt til dine komponenter. Du får de mindste rystelser og dermed også den optimale beskyttelse.

Hvis du ikke har det oprindelige emballage længere, skal du efterligne det så godt som muligt.

5. Brug silica gel

Kender du de der små poser, der indeholder små kugler? Har du nogensinde undret dig over, hvorfor de er i dine pakker? De er der for at opsuge fugt til sig. Fugt er en af de største syndere, når det handler om ødelæggelse af elektriske komponenter.

Og det gode ved dem er, udover at de beskytter dine komponenter, at de egentlig er meget billige. For eksempel her hos grandado.com kan du købe dem for under 1 kr. pr. stk.

6. Dæk alle åbninger til

Mindre eller større åbninger er gode indgange til støv og fugt. Støv er ligesom fugt et stort problem for elektronik. Dæk dem til med noget pap eller blødt plastik og tape dem godt, så de ikke ryger af.

En god idé er også at pakke elektronik i store plastikposer, så der slet ikke er noget fugt eller støv, der kommer ind i dem.

7. Læg elektronik bagerst i flyttevognen

De fleste tænker, at elektronik skal ind som det allerførste. Problemet er bare, at det kan blive ekstremt varmt længst ind i vognen. Ekstrem varme kan hurtigt ødelægge dine komponenter. Der er en grund til, at de er godt forkølet, især computere med deres blæsere.

8. Brug flyttemænd

Erfarne og dygtige flyttemænd ved, hvordan elektronik skal behandles. Og de kan sørge for at de ikke bliver ødelagt.

Hvis du især har mange og dyre komponenter, kan din bedste investering være at bruge et flyttefirma til at flytte dine ting.

Skal vi hjælpe dig med at flytte dine ting?

Flyttemændene er eksperter i flytteopgaver. Vi elsker at flytte vores kunders flyttegods. Tag en snak med os i dag og se, om vi ikke er de rigtige flyttemænd til din opgave.

Flere blogindlæg

Flyttemændene