sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget

Sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget

Vi har altid så mange ting, der nemt kan gå i stykker, og den største risiko for ødelæggelse er, når vi flytter dem. Men med en smule forberedelse og teknikkendskab går du virkelig langt. Du kan gøre mange ting, så der er mindst risiko for at der bliver ødelagt noget. Nogle gange kan man ikke undgå det på grund af uheld, men du kan stadig sikre dig, at du har gjort dit.

Skal du bruge en huskeliste til din flytning, der er fyldt med gode idéer til, hvad du skal pakke hvornår? Det får du her.

Din flyttedag bliver hektisk, så husk at forberede det så godt som muligt. Hent så mange gode flyttetips som overhovedet muligt.

Sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget.

Relateret: Sådan holder du et succesfuld flyttesalg

Også relateret: Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

1. De største og tungeste først

De største og tungeste skal du lægge inderst i vognen. Og de allertungeste er altså dem, der er nødt til at blive flyttet af to personer eller flere.

Prøv at holde balancen i flyttevognen ved at lægge nogenlunde lige tunge ting overfor hinanden. Vær obs på, hvordan dine ting skal ligge, altså hvordan de skal vende.

Vent med elektronik, hvis du har store nogle. De skal i til sidst.

Relateret: Mest besværlige ting at flytte

2. Lange ting næst

Efter de største og tungeste skal du lægge lange ting, som madrasser, spejle, billeder, osv., i den lange ende af vognen. Det sparer dig masser af plads og du kan sikre skrøbelige, lange ting som spejle bedst på den måde.

3. Møbler

Skil møbler ad, hvor du kan gøre det. Tag bordenes, stolenes, sengenes og sofaernes ben af. Jo mere du kan skille ad, desto mere plads kan du spare.

Husk at dække dine madrasser og sofaer og andre møbler med stof på med noget plastik, så de ikke bliver beskidte i transporten.

Relateret: En stressfri flytning | Gode råd til en bedre flytning

4. Flyttekasser

Så er det tid til at få dine flyttekasser ind. Der er mange, der tager flyttekasserne og lægger dem i som det første. Og det er fint, hvis det er nogle af de tungeste, men resten af de “almindelige” flyttekasser skal ind som noget af de sidste.

Vent med de flyttekasser, der er fyldt med skrøbelige ting som glas og porcelæn til sidst. Hvis der er plads til enkelte flyttekasser i nogle dannede huller mellem alle andre ting, der allerede er i vognen, skal du lægge dem der.

Sørg for at dine flyttekasser bliver stablet så højt som muligt. Og hvis der ikke er plads til flere kasser, men der er en åbning, kan du lægge bløde ting imellem som sække fyldt med tøj, så de ligger lidt mere faste.

5. Elektronik og skrøbelige ting i kasser

Elektronik er skrøbeligt og kan tage skade af ekstrem varme. Det kan sagtens blive meget varmt inde i vognen, især om sommeren og især længst inde i vognen. Så læg aldrig elektronik ind først, de skal i næstsidst. Det sikrer, at der er noget ventilation, der køler dem ned. Og sikrer, at du ikke lægger noget for tungt på dem, så de bliver mast og ødelagt.

Skrøbelige ting, du har lagt i kasser, skal også i som noget af de sidste. Det sikrer, at de ikke bliver mast af andre tunge ting.

Relateret: Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt, når du flytter

6. Underligt formede ting og bløde ting

Lettere ting, der er underligt formede kan du finde plads til til allersidst, hvor du kan. Det bliver lidt af et Tetris-spil, men det er sjovt. Bløde ting, som plastiksække fyldt med tøj og lignende skal du bruge som støddæmpere for alle dine ting. Læg dem, så alt andet, der allerede ligger derinde ikke kan bevæge sig meget. Læg dem mellem skrøbelige ting og sikr på bedst mulig måde, at de ikke bliver ødelagt.

Hvordan tømmer jeg så flyttevognen?

Omvendt rækkefølge af listen ovenfor. Start fra 6 og bevæg dig op til 1.

God arbejdslyst!

Skal du have hjælp til din flytning?

Det hjælper vi, Flyttemændene, gerne dig med. Kontakt os og tag en snak med os for at finde ud af om vi er de rette for dig.

Flere blogindlæg

Flyttemændene