Skal du flytte sammen med kæresten Få 10 gode tips
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Skal du flytte sammen med kæresten? Få 10 gode tips her

At flytte sammen med kæresten er en kæmpe ting at gøre. Og et kæmpe skridt i jeres forhold. Så tillykke! Det er en sjov og god tid, I befinder jer i lige nu.

Men at flytte sammen med kæresten betyder også, at I som par skal have styr på en masse ting.

Får I brug for en huskeliste til jeres flytning? Det får I her.

Så hvis I seriøse omkring jeres nye planer, skal I læse disse tips. Du får her 10 tips, der gør det nemmere for dig at flytte sammen med kæresten.

Relateret: Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

Også relateret: Sådan kan du spørge dine venner om hjælp til din flytning

10 tips, der gør det nemmere for dig at flytte sammen med kæresten

1. Timing er alt

Sørg for at du flytter sammen med kæresten på det helt rigtige tidspunkt. Her tænker jeg både praktisk og følelsesmæssigt.

Først sørg for at det er noget, I begge to gerne vil 100%. En udvej er ikke nemt. I skal føle jer klar begge to. Snak om det. Vær ærlige overfor hinanden.

Og tag derefter en kalender frem og vælg det perfekte tidspunkt. Hvis I har hver jeres egen bolig, skal I have undersøgt, hvornår I kan flytte ud. Vælg et tidspunkt, der passer jer begge to bedst.

Relateret: Hvornår skal jeg begynde at pakke, inden jeg flytter?

2. Snak alt igennem

Som nævnt skal I snakke om om I begge to er klar til at flytte sammen, men der er meget mere, I skal snakke om.

Først det personlige. Hvad frygter I ved at flytte sammen? Hvad er jeres ønsker?Er der ting I hver især skal være bedre til som bofæller? Og ikke mindst tag de gode ting med og snak om, hvad I glæder jer til. Det skal ikke være nederen det hele.

Snak om det praktiske derefter. Hvor skal I bo henne? Kan det være i en af jeres nuværende boliger eller skal I finde et nyt sted? Er I nødt til at finde en ekstra bofælle eller to for at have råd til det? Hvilke møbler skal I have? Hvilke dekorationer skal I have? Ikke mindst skal I snakke om økonomi. Hvem skal betale hvor meget og hvad? Skal I have fælles økonomi eller separate?

Relateret: 8 tips til en miljørigtig flytning

3. Lav en budget

For at få økonomien ordentligt på plads, er det en god idé at lave en privatbudget. Hav alle omkostninger med. Husleje/lån, el, varme, forsikringer, telefoner, internet, TV/streaming, fritid, bil, brændstof, osv. Skriv alle jeres omkostninger ned og sammenlign med jeres løn.

Hvad har I råd til? Hvad har I ikke råd til?

Relateret: Sådan pakker du flyttevognen bedst for at undgå at ødelægge noget

4. Øv jer i at bo sammen

Brug masser af tid sammen. Den ene kan sove over hos den anden. Prøv at få en følelse af at I har en hverdag sammen og se, hvordan det føles. Ret alle de ting, der skal rettes, inden I faktisk flytter sammen.

En prøveperiode vil hjælpe jer med at fixe de uenigheder, der kan opstå, når man bor sammen. Så prøv det i en periode.

Relateret: Sådan holder du et succesfuld flyttesalg

5. Vær fuldstændig ærlige overfor hinanden

Lige meget, hvordan du føler skal du fortælle din kæreste om det. Mange går fra hinanden, fordi de lyver og holder følelser væk fra den anden part. Så hvis du er irriteret over noget, fortæl din kæreste om det. Hvis du synes, at han eller hun kan gøre noget bedre, så snak om det. En lille ting bliver til noget stort i den lange ende, hvis man bare lader det være, mens det sker om og om igen.

Vær selv åben for, hvad din kæreste siger til dig. Snak om tingene, før de bliver til skænderier. Lad være med at lyve eller skjule noget.

Relateret: Flytte om sommeren | Disse tips skal du huske og bruge

6. Lav et opgaveskema

Når du er flyttet sammen med kæresten, vil dagligdagen komme. Og med det kommer rengøring, oprydning, vasketøj og alle andre daglige husopgave. Husopgaver er noget, mange skændes om. Det kan I undgå ved at lave et skema over, hvad I hver især skal lave i dagligdagen. Hvem skal vaske op om mandagen? Hvem skal støvsuge og vaske gulv om onsdagen? Osv.

Relateret: Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt, når du flytter

7. Husk at give hinanden plads

Lige meget, hvordan vi følte det i starten, så har vi også brug for at være lidt væk fra kæresten en gang imellem. Så husk at give hinanden plads til at gøre de ting, I har lyst til at lave uden den anden. Om det så bare er at tilbringe dagen alene eller tage ud sammen med nogle venner. I får også gavn af at savne hinanden lidt en gang imellem.

Relateret: Flytte hjemmefra | Gode tips til dig, der flytter hjemmefra

8. Lav en nødplan

Ca. 50% af gifte par går fra hinanden før eller senere. Jeg håber ikke, at det bliver sådan for jer. Men det hjælper meget at være forberedte. Selvom I aldrig skulle gå fra hinanden.

Så lav en nødplan sammen (ikke hver især). Lav aftaler for, hvem der skal beholde boligen, hvis den ene af jer ikke ejer den eller er enelejer. Og hvem skal beholde hvilke møbler?

Relateret: Smid disse ting ud, inden du flytter bolig

9. Find det helt rigtige sted for jer begge

Nu handler det om at finde en geografisk lokation og en bolig, der dækker jeres behov. Om I studerer eller arbejder begge to, har I selvfølgelig nogle krav til en fysisk lokation. Men vær forberedt på, at den ene af jer kan blive nødt til at gå på kompromis med sine krav. At finde en ny bolig er ikke en nem sag. Man får nærmest aldrig alle sine krav udfyldt. Især hvis man er to, der har mange krav.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

10. Få gode tips og hjælp fra jeres forældre

Eller hvem der end har prøvet at flytte sammen med kæresten før. De har sikkert gode tips, de kan give jer.

Få hjælp fra jeres forældre med flytningen, søgning eller hvad end I nu har brug for hjælp til. De hjælper sikkert gerne til med, hvad de kan.

Relateret: Flytning | Generelle spørgsmål og svar

Flere blogindlæg

Flyttemændene