Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt når du flytter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Sørg for at dine skrøbelige genstande ikke bliver ødelagt, når du flytter

Skrøbelige genstande som glas, porcelæn, musikudstyr, elektronik, kunstværker og lignende er ikke de nemmeste at flytte. De kræver lidt ekstra i forhold til andre ting, der skal flyttes. Og du skal være indstillet på, at du kommer til at bruge ekstra tid på dem, før du begynder. For vi skal undgå, at du kommer til at ødelægge dine skrøbelige genstande, blot fordi du ikke har sikret dem ordentligt. 

Sjovt nok er skrøbelige genstande tit også de dyreste. Så du kan spare masser af tid og penge ved at sikre dem så godt som muligt. Du får her fire gode flytte- og pakketips til dine skrøbelige genstande.

Relateret: Sådan flytter du dine hårde hvidevarer sikkert

Også relateret: Smid disse ting ud, inden du flytter bolig

1. Start i god tid og hav tålmodighed

Planlæg din pakning af alle dine ting, inklusivt de skrøbelige genstande, i god tid. Hav en stressfri flytning. Du skal være tålmodig med at pakke de mest skrøbelige ting, for det tager tid.

Lige meget om du er i gang med at pakke dem eller flytter dem, så tager det ekstra tid i forhold til alt andet. Brug god tid til at pakke dem, så du sikrer dem bedst muligt. Brug god tid, når du flytter dem og gør det stille og roligt. Tag én enkelt kasse ad gangen. Du skal nødigt tabe dem og ødelægge dem, når du har pakket dem så godt.

Relateret: Huskeliste til din flytning

2. Brug de rette emballager

Hvis du har de originale emballager til dine ting, så brug dem. De er skabt lige præcis med det formål, at de har mindst chance for at blive ødelagt, mens de bliver flyttet. Og de kan også spare dig for en masse plads i forhold til alternativerne.

Hvis du ikke har de originale emballager, så sikr dig bedst muligt ved at pakke dem så godt som muligt. Køb flyttekasser, rumdelere, bobleplast, flamingofyld, papirer, flyttetæpper, plastikkasser og alt andet, du har brug for. Den rette indpakning er 50% af den rette sikring af dine ting.

3. Skaf og brug mærkater

Selv hvis du selv skal sørge for flytningen af dine ting, skal du selv kunne se, at kasserne har indhold, der er skrøbeligt. Og hvis du skal bruge flyttemænd, hjælper du dem med at være opmærksom på dem. For eksempel sikrer du, at de tager dem én ad gangen, i stedet for at flytte dem sammen med andre kasser.

4. Brug flyttemænd

Flyttemænd er vant til at flytte skrøbelige genstande. De ved, hvordan de skal behandle dem, når de flytter dem. Du kan også eventuelt få dem til at pakke dem ind, så du ikke skal gøre det. Det koster selvfølgelig ekstra, men det kan være det værd.

Relateret: 25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

Sådan pakker du de mest skrøbelige genstande

Tallerkener

Tallerkener og andre skrøbelige, flade genstande, skal pakkes i mindre flyttekasser. Hvis du bruger større kasser til dem og fylder dem helt op, bliver kasserne for tunge. Sikr dig altid, at de kasserne ikke bliver for tunge til at løfte op. Jo lettere, desto bedre sikrer du dem.
Læg tallerkenerne vertikalt og put papir eller andet blødt imellem dem.

Glas

Pak hver enkelt glas ind i noget avispapir.Hvis du ikke bruger rumdelere, skal du lægge bløde ting imellem glassene, for eksempel mere avispapir eller bobleplast. Alle sider af flyttekassen skal også gerne have noget blødt, som beskytter dem. Det er ikke nok kun med selve flyttekassen. De kan blive ramt af noget, der ødelægger dem.

Lamper

Pak aldrig en lampe med dens lampeskærm. Lampeskærmen lægges i en stor kasse med masser af papir i den samt omkring den. Selve lampen kan du også pakke i sin egen kasse med noget papir eller bobleplast som støddæmper.

Billeder og rammer

Pak dem alle i noget papir eller bobleplast og læg dem så de står op. Læg mere papir eller bobleplast imellem dem. Brug gerne små eller medium størrelser af flyttekasser, så de også ikke bliver for tunge.

Hvis de er store billeder eller rammer, er det en rigtig god idé at bruge flyttetæpper og lægge dem et sted, hvor de ikke kan blive klemt i noget i flyttevognen.

Fladskærme

Brug den originale emballage til din fladskærm, hvis du stadig har den. Det er den allerbedste måde at pakke den på.

Hvis du ikke har den originale emballage, så køb en kasse, der er stor nok. Pak først fladskærmen i en flyttetæppe og brug noget tape til at sikre at tæppet ikke ryger af, læg den i flyttekassen, læg noget ekstra blødt fyld og brug tape til at sikre flyttekassen. Læg kassen i flyttekassen, så den står op, sådan som den ville gøre i din stue, og sikr den med noget reb. Læg aldrig noget ovenpå flyttekasser, der indeholder fladskærme.

Skal du have hjælp med din flytning?

Flyttemændene elsker at hjælpe folk som dig, der skal flytte. Og vi er gode til det. Ring til os, hvis du skal flytte i en weekend eller helligdag. Tag en snak med os og find ud af, at netop vi er de rette.

Flere blogindlæg

Flyttemændene