Stil disse spørgsmål inden du hyrer et flyttefirma
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

Stil disse 7 spørgsmål inden du hyrer et flyttefirma

Leder du efter et flyttefirma, der skal hjælpe dig med din flytning? Det kan betale sig at stille de rette spørgsmål. De rette spørgsmål kan hjælpe dig med at finde det helt rette flyttefirma, der bedst kan hjælpe dig.

Skal du bruge en huskeliste til din flytning? Det får du her!

Relateret: De 5 største fejltagelser du skal undgå i din flytning

Stil disse spørgsmål, inden du hyrer et flyttefirma

1. Kan I hjælpe mig med alt det, jeg har brug for?

Det er meget forskelligt, hvad forskellige flyttefirmaer kan hjælpe dig med. Nogle hjælper kun til med at få flyttetingene i flyttevognen, køre dem til den nye bolig og derefter tømme flyttevognen igen. Andre kan hjælpe dig med at pakke dine ting på en forsvarlig måde og dermed spare dig en masse tid.

Næsten alle flyttefirmaer kan ikke hjælpe dig med at flytte farlige ting som gasflasker, luftflasker og lignende. Det samme med dyr, alt afhængigt af størrelsen. Disse skal du finde særlige flyttefirmaer til.

Relateret: Hjælp til flytning | Her er dine 2 muligheder

2. Er mine ting forsikret gennem jer?

Flytteforsikring er meget vigtigt. Især, hvis du har dyre ting, der skal flyttes. Flyttemænd, der ikke har tegnet en forsikring for deres kunder er ikke rigtig til at stole på. Du kan ende med at miste dine ting, hvis de bliver ødelagt. Spørg altid om du er forsikret igennem dem.

Du kan også selv lave en flytteforsikring. Men som udgangspunkt er det bedst at vælge flyttemænd, der allerede er forsikret.

Relateret: 10 tips til at undgå skader i din flytning

3. Hvor mange arbejdere bliver I?

Du kan typisk lave en aftale med et flyttefirma, der stiller to flyttemænd til rådighed.

En enkelt flyttemand betyder længere tids flytning, men også en billigere pris. To flyttemænd er hurtigere, men også stort set dobbelt så dyre.

Men to flyttemænd kan også klare mere vægt og større ting.

Så det kommer an på, hvor travlt du har det og hvor tunge og store nogle af dine ting er. Hvis du har store, tunge ting, der skal flyttes og du ikke selv kan hjælpe til, er det selvfølgelig bedst at finde et flyttefirma, der har kan stille mindst to flyttemænd til rådighed.

4. Hvordan beregner I prisen?

Prisberegningerne, der bruges i flyttebranchen, er utallige. Der er ikke en enkelt beregningsmetode, der bliver brugt universalt. Derfor kan du få mange forskellige priser hos forskellige flyttefirmaer.

Men led ikke nødvendigvis efter den billigste løsning. Ikke at jeg vil gerne have at du skal bruge unødvendigt meget. Men en alt for billig pris kan betyde, at du har fundet nogle, der er ude på at snyde dig. Det kan være for alle dine penge eller nogle, der ikke er særlig professionelle og i sidste ende ikke udfører deres opgave som det var aftalen.

Du skal også være obs på, at du kan blive tillagt gebyrer, ekstra ydelser, du ikke har bestilt, eller andet. Bed om en faktura, hvor de viser, hvordan de har beregnet prisen.

5. Laver I baggrundstjek af jeres flyttemænd?

Du skal finde flyttemænd, du kan stole på. Det skal helst ikke ende med at nogle ting forsvinder i løbet af flytningen uden forklaring. Flyttemændene, der behandler dine ting, skal derfor helst være nogle, der har ren straffeattest.

6. Hvad sker der, hvis jeg aflyser?

Du skal være indstillet på, at du kan ende med at betale dele eller hele det aftalte beløb, hvis du aflyser. Hvordan de forskellige flyttefirmaer løser sådan en situation er forskelligt. Nogle vil refundere det hele, mens andre beholder dele af det eller beholder det hele. Det kan også komme også an på, hvornår du aflyser. Jo tættere på den aftalte dato, desto større betaling.

Du skal huske på, at flyttemændene mister penge, når du aflyser. Og jo tættere på du er datoen, jo større er risikoen for at de ikke kan finde en ny kunde.

7. Tilbyder I rabatter?

Dette spørgsmål kan spare dig penge. Mange penge endda.

Det er ikke alle, der reklamerer med at de giver rabatter til deres kunder. Men mange gør det. Og ikke nok med det, så kan nogle flyttemænd føle sig nødsaget til at give dig en rabat, for ved at spørge og de giver det, kan de føle sig presset til at gøre netop det. Du giver en indikation for at du synes deres priser er for høje.

Stil Flyttemændene ovennævnte spørgsmål

Vi besvarer dem med glæde for dig. Så ring til os eller skriv til os, så vi kan finde ud af om vi er de helt rette for dig og din flytning.

Flere blogindlæg

Flyttemændene