10 tips til at undgå skader i din flytning
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

10 tips til at undgå skader i din flytning

Det er meget vigtigt at undgå skader i en flytning. For det kan sagtens være farligt, når man flytter. Tunge ting, der skal flyttes. Ting, der ligger uvante steder, man kan snuble over. Skarpe genstande, der skal flytte med. Farlige genstande, der skal flyttes. Og ikke mindst de flyttendes manglende kendskab til ordentlig brug af kroppen, når de løfter. Der er mange ting, der kan gå galt, når man flytter. Man kan komme til skade på så mange måder. Det er derfor meget vigtigt at man gør, hvad man kan, for at undgå skader i en flytning.

Skal du bruge en huskelist til din flytning? Det får du her!

Derfor får du her 10 tips til at undgå skader igennem din flytning.

Relateret: 8 tips til en miljørigtig flytning

Også relateret: Stil disse spørgsmål inden du hyrer et flyttefirma

1. Planlæg din flytning

Planlægning er halvdelen af din flytning. Du har sikkert mange tunge ting, der skal flyttes. Og hvis du selv sørger for flytningen selv, kan det blive overbelastende for dig og dine hjælpere. Planlæg derfor grundigt, hvem der skal løfte hvad og hvor meget, så du og dine hjælpere kan undgå skader i din flytning.

Sørg for at der er en klar fordeling. En enkelt hjælper skal ikke løfte alt for mange tunge ting alene. Sørg også gerne for, at folk arbejder to og to, så de altid kan hjælpe hinanden.

Relateret: Sådan lykkes du med at pakke og flytte helt alene

2. Få en god nats søvn

Hvis du ikke har fået ordentlig søvn natten før flyttedagen, kommer du til at være tilbøjelig til at lave fejl. Grusomme fejl. Så sørg for at få ordentlig søvn, inden du skal flytte. Du kan sørge for, at undgå mange skader i din flytning blot ved at få en god nats søvn. Og sørg for at dine hjælpere ikke er alt for trætte af manglende søvn, når de dukker op.

Relateret: Sådan holder du et succesfuld flyttesalg

3. Lad være med at overpakke

Du vil sikkert gerne fylde dine flyttekasser så meget som muligt. Det sparer plads, ja, men det er ikke altid det mest fornuftige at gøre. Du kan ende med at gøre flyttekasserne for tunge. Så sørg for at de ikke bliver alt for tunge.

Ikke nok med at de kan blive for tunge for dig, kan det også sagtens ske, at dine flyttekasser heller ikke kan klare vægten.

Løft lidt i flyttekasserne, mens du er i gang med at pakke dem, for at mærke efter om de er blevet lidt for tunge. Resten af pladsen i flyttekassen kan du altid fylde op med lette ting.

Relateret: Pakketips: Rum efter rum

4. Løft på den korrekte måde

Du kan sikkert se anvisninger på dine flyttekasser, at du ikke skal bøje ryggen og taljen for at løfte dem. Nej, du skal derimod bøje dine knæ og bruge dine ben til at løfte. Her beskytter du din ryg, der kan tage skade meget nemt, hvis du ikke løfter korrekt.

Hold dine flytteting tæt på din overkrop for at holde balancen og lad være med at dreje dine fødder, hvis du skal dreje, drej hoften i stedet for.

Relateret: Mest besværlige ting at flytte

5. Lad være med at lege Superman

Nej, du er ikke Superman. Nej, du er ikke The Mountain. Det er der ingen, der er udover Superman og The Mountain selv.

Løft ikke mere, end du kan klare. Hvis noget er for tungt, så få andre til at hjælpe dig.

Relateret: Hvornår skal jeg begynde at pakke, inden jeg flytter?

6. Brug de rette værktøjer

Brug flyttehunde, transportvogne, pladehunde, møbelflyttere, flytteseler, sækkevogne, trappevogne og alt, hvad du har brug for.

Du kan med de rette værktøjer løfte for meget og dermed undgå skader i din flytning.

7. Flyt alt, der står i vejen

Opret en sti inde i boligen, både den gamle og den nye, så du og dine hjælpere har plads til at transportere dine flytteting. Flyt alt, der står i vejen, så I ikke har noget, I kan snuble over.

Relateret: En stressfri flytning | Gode råd til en bedre flytning

8. Hold børnene væk

Har du børn, der ikke er store nok til at de kan klare sig selv 100%? Find en babysitter og hold dem væk fra al flyttearbejdet. Ikke nok med, at I andre kan komme til skade pga. dem, så kan børnene også nemt komme til skade på en eller anden måde. Hold dem langt væk fra stedet.

Relateret: Flytte hjemmefra | Gode tips til dig, der flytter

9. Lyt til din krop

Mærk efter, hvordan du har det regelmæssigt. Din krop skal nok fortælle dig, hvordan du har det, hvis du lytter godt nok. Hold en pause og mærk efter, hvordan du har det. Hvis du er udmattet, så hold en længere pause. Få noget at drikke og spis. Lad være med at ofre din krop, blot fordi du har det travlt og vil gerne have det overstået.

Relateret: Billig flytning | Tips til at spare penge på din flytning

10. Få professionel flyttehjælp

Professionelle flyttemænd har styr på flytninger. Det er det, vi lever af. Undgå skader i din flytning ved at få andre til at flytte dine flytteting. Især hvis du har en kæmpe opgave foran dig, der kan blive for meget for dig og dine hjælpere.

Så tag kontakt til os og find ud af om vi er de rette til at hjælpe dig.

Flere blogindlæg

Flyttemændene